Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Väldigt god påsktårta med citronbottnar och vackert marmorerad choklad. Du kan förbereda tårtan i god tid och garnera med chokladäggen inför serveringen.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, 18 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. Smula ner flingsaltet och blanda i citronskal.
Smält smöret i en liten kastrull. Ta av värmen och blanda i mjölken.
Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt. Blanda i mjölken, den kan vara ljummen. Vänd ner mjölblandningen och vänd tills allt blir välblandat, använd slickepott. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter, eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kallna och skär i tre bottnar med tandad brödkniv.
Garnering: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Smält den vita chokladen, häll ut den på papperet och bred ut till en platta, cirka 25 × 30 cm. Låt stå i cirka 2 timmar tills den börjar stelna. Smält den mörka chokladen och ringla den över den vita, använd till exempel en tesked. Låt stelna. Ställ gärna plåten i kylskåp i cirka 1 timme. Skär eller bryt chokladen i bitar och förvara dem i kylskåp tills du ska garnera tårtan.
Fyllning: Vispa ihop cream cheese och florsocker, ställ i kylskåp. Koka upp hälften av grädden i en släpplättpanna. Ta pannan från värmen och rör i chokladen till en slät massa. Låt chokladen kallna, men inte stelna. Vispa ihop cream cheese och choklad. Tillsätt resten av grädden och vispa ihop till en kräm.
Bred krämen på tårtbottnarna och runtom tårtan. Fäst chokladgarneringen runt tårtan. Toppa med chokladägg inför serveringen.
Recept från Mitt kök