Läs också:
Enkla recept på ljuvligt påskgodis
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en påsktårta med fläder, marsipan och härlig citronkräm. Konfettiströsslet gör tårtan både färgglad och festfin.
BOTTEN: Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en springform (bakform med löstagbara kanter) cirka 22–23 centimeter i diameter, med mandelmjöl.
Vispa socker och ägg till en pösig äggsmet.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Sikta och blanda alla torra ingredienser.
Blanda ner vätskan och de torra ingredienserna i äggsmeten. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 45-50 min. Känn med en sticka att kakan är färdig i mitten.
Ta ut kakan, vänd upp den på ett fat och låt svalna.
LEMON CURD: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Lägg skal, saft, smör och socker i en kastrull. Sjud tills smöret smält. Dra av kastrullen från värmen.
Vispa upp äggen och äggulorna i en skål. Häll ner äggen i kastrullen och sjud återigen under kraftig vispning tills det börjat tjockna, det får inte koka. Häll curden genom en sil till en bunke.
Lyft upp gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i den varma curden. Rör tills gelatinet smält. Sätt plastfolie över och låt svalna i rumstemperatur.
MONTERING: Vispa grädden och fyll en spritspåse med stjärntyll med grädde. Resten av grädden används till fyllning och att täcka tårtan med.
Skär tårtan i tre bottnar.
Droppa flädersaft över två av bottnarna.
Bred lemon curd över alla bottnar och ett lager med vispad grädde.
Lägg ihop bottnarna och bred grädde runtom tårtan.
Kavla ut marsipanen i ett långt band lika bred som tårtan är hög. Lägg bandet runt tårtan och spritsa grädde uppe på tårtan, strö över strössel. Klart!
Läs också:
Enkla recept på ljuvligt påskgodis
Recept från Mitt kök