Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsktårta
 - recept med fint "fågelbo"

Påsktårta med tryffel dekorerad med hemgjorda marsipanägg som läggs i ett ”rede” av vispgrädde. Väldigt vacker och väldigt god.

Passar perfekt till en påskbuffé eller som avslutning på middag med till exempel lammstek.

Påsktårta
 - recept med fint "fågelbo"Påsktårta
 - recept med fint "fågelbo"Påsktårta
 - recept med fint "fågelbo"
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1,5 dlsötmandel
  • 1 dlströbröd
  • 3äggvitor
  • 2 dlsocker
  • 200 gsmör
  • 3 dlflorsocker
  • 3äggulor
  • 4 mskkakao
  • 1 mskvaniljsocker
  • 100 gmörk choklad
  • 150 gkaramellfärg- marsipan
gul
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Mal mandeln och blanda med ströbröd. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.

  2. Vänd ner mandel och ströbröd. Lägg ett bakpapper i botten på en form med löstagbar botten och klicka i smeten.

  3. Bred ut och grädda i ugn, 175 grader, 25 minuter. Låt kallna. Rör smör och florsocker smidigt.

  4. Rör i äggulorna och sedan kakao och vaniljsocker. Bred ut ovanpå bottnen och ställ kallt att stelna.

  5. Smält chokladen i vattenbad och bred den över tryffeln. Ställ kallt att stelna. Färga marsipanen med karamellfärg och rulla ägg. Vänd dem i socker.

  6. Garnera tårtan med vispad grädde och marsipanägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök