Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Påsktårta med tryffel dekorerad med hemgjorda marsipanägg som läggs i ett ”rede” av vispgrädde. Väldigt vacker och väldigt god.
Passar perfekt till en påskbuffé eller som avslutning på middag med till exempel lammstek.
Mal mandeln och blanda med ströbröd. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Vänd ner mandel och ströbröd. Lägg ett bakpapper i botten på en form med löstagbar botten och klicka i smeten.
Bred ut och grädda i ugn, 175 grader, 25 minuter. Låt kallna. Rör smör och florsocker smidigt.
Rör i äggulorna och sedan kakao och vaniljsocker. Bred ut ovanpå bottnen och ställ kallt att stelna.
Smält chokladen i vattenbad och bred den över tryffeln. Ställ kallt att stelna. Färga marsipanen med karamellfärg och rulla ägg. Vänd dem i socker.
Garnera tårtan med vispad grädde och marsipanägg.
Recept från Mitt kök