Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på påskskum med hallon eller passionsfrukt. Vill du göra två smaker, gör en sats av varje. Hallonpuré får man genom att koka hallon, mixa med mixerstav och sedan passera genom sil. Till 4 msk behövs ca 100 g hallon. Passionsfrukten kan man sila genom sil, den behöver inte kokas. Till 4 msk behövs 3 frukter.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré.
Koka ihop 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré och socker till 110°. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i blandningen.
Vispa in den heta blandningen i glykos- och fruktpurén. Vispa till ett fluffigt marängskum. Häll smeten i en spritspåse när den är ca 35°.
Spritsa ut i små klickar, ungefär som en 5-krona, på silikonmatta eller bakplåtspapper. Strö över strösslet och sikta över majsstärkelsen. Låt stelna i rumstemperatur ca 3 timmar.
Lossa godisarna försiktigt och rulla bottnen i majsstärkelse. Pensla av majsstärkelsen från godisarna och lägg i lufttät påse eller burk. Håller ca 4 veckor.
Tips! Glykossirap finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Här gäller det att kontrollera temperaturerna med en termometer och gärna vispa i hushållsassistent för att få bästa fluffet.