Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskskum med hallon eller passionsfrukt

Recept på påskskum med hallon eller passionsfrukt. Vill du göra två smaker, gör en sats av varje. Hallonpuré får man genom att koka hallon, mixa med mixerstav och sedan passera genom sil. Till 4 msk behövs ca 100 g hallon. Passionsfrukten kan man sila genom sil, den behöver inte kokas. Till 4 msk behövs 3 frukter.

Påskskum med hallon eller passionsfrukt
Påskskum med hallon eller passionsfrukt
Påskskum med hallon eller passionsfrukt
Recept på påskskum med hallon eller passionsfrukt Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

 • 8gelatinblad
 • 75 gglykossirap- + 75 g
 • 4 mskpassionsfruktspuré- eller hallonpuré + 4 msk
 • 1,75 dlströsocker
 • 23 mskströssel
 • 0,5 dlmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré.

 2. Koka ihop 75 g glykossirap med 4 msk fruktpuré och socker till 110°. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och smält gelatinet i blandningen.

 3. Vispa in den heta blandningen i glykos- och fruktpurén. Vispa till ett fluffigt marängskum. Häll smeten i en spritspåse när den är ca 35°.

 4. Spritsa ut i små ­klickar, ungefär som en 5-krona, på silikonmatta eller bakplåtspapper. Strö över strösslet och sikta över majsstärkelsen. Låt stelna i rumstemperatur ca 3 timmar.

 5. Lossa godisarna ­försiktigt och rulla ­bottnen i majsstärkelse. Pensla av majsstärkelsen från godisarna och lägg i lufttät påse eller burk. Håller ca 4 veckor.

 6. Tips! Glykossirap finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Här gäller det att kontrollera temperaturerna med en termometer och gärna vispa i hushållsassistent för att få bästa fluffet.

Vad tyckte du om receptet?