Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsksillsallad

Den här sillsalladen passar bra att servera i en skål på påskbuffén. Gott på en macka, till exempel en bit tunnbröd eller kavring, med kokt ägg. Eller lägg sillsalladen direkt på ägghalvor. Toppa gärna med lite finrivet citronskal.

Påsksillsallad
Påsksillsallad
Påsksillsallad
Sillsallad till påsk. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 ginlagd sill- eller matjessill
  • 400 gkokt potatis- färsk- eller delikatess-
  • 2ägg- hårdkokta
  • 0,5rödlök- eller 2 schalottenlökar
  • 0,5äpple
  • 1 dlmajonnäs
  • 1 dlgräddfil
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskgräslök- hackad

Garnering

  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skär sill och potatis i tärningar. Skala och skär äggen i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar.

  2. Blanda majonnäs och gräddfil. Vänd ner sill, potatis, ägg, lök, äpple, dill och gräslök.

  3. Strö över gräslök och servera.

Vad tyckte du om receptet?