Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsksallad med sötsyrlig crème fraiche-sås

Recept på stor påsksallad med sparris, gurka och ägg. Servera stor fräsch grön sallad som passar till alla rätter på påskbordet. Salladen kan förberedas 1-2 timmar innan serveringen. Täck den med plastfolie och ställ svalt. Blanda med salladssåsen precis inför serveringen eller servera såsen vid sidan av.

Påsksallad med sötsyrlig crème fraiche-såsPåsksallad med sötsyrlig crème fraiche-såsPåsksallad med sötsyrlig crème fraiche-sås
Foto: Eva Hildén / Eva Hildén/Expressen lifestyle

Ingredienser

  • 2gemsallad- eller grönsallad
  • 1 knipparädisor
  • 0,5gurka
  • 3ägg- hårdkokta
  • 12sparrisar- kokta, späda eller sparrisknoppar
  • 6dillkvistar

Sås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 msksalladslök- finstrimlad

Gör så här

  1. Ansa salladen och plocka den i blad. Ansa och halvera rädisorna. Skiva gurkan. Skala och skiva äggen. Ansa och skiva salladslöken. 

  2. Lägg salladsblad, rädisor, gurka, äggskivor, sparrisknoppar och dillkvistar på ett fat.

  3. Sås: Rör ut sockret i crème fraichen tills den smälter. Tillsätt citronsaften och krydda med salt. Blanda i salladslöken.

  4. Ringla såsen över salladen precis inför serveringen eller servera den vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?