Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella

Recept på påsksallad. Avokado och mango vänds ihop med salladen strax före servering för att behålla sin krispighet.

Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella
Påsksallad med mango, avokado och cocktailmozzarella Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gkörsbärstomater- gula (1 ask)
  • 1mango- väl mogen
  • 4avokador
  • 0,5rödlök
  • 80 gbabyspenat- (1 påse)
  • 100 gmangoldskott- gula, eller rucolasallad (1 påse)
  • 1 krukabasilika
  • 2 pktcocktailmozzarella- (à 125 g)
  • 0,5 mskflingsalt
  • 1 dlpumpakärnor
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Honungsvinägrett

  • 0,5 litenschalottenlök
  • 1 mskhonung
  • 0,5 dlvitvinsvinäger
  • 1 dlrapsolja
  • 0,5 dlolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Halvera körsbärstomaterna. Skala och skär mango och avokado i klyftor eller skivor. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor.

  2. Vinägrett: Skala och hacka löken. Blanda lök, honung och vinäger. Häll i oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

  3. Lägg upp alla ingredienser på ett stort fat. Ringla över dressingen. Blanda flingsalt och pumpakärnor och strö över salladen när den ska serveras. Krydda med svartpeppar.

  4. Droppa dressingen över salladen precis innan den ska ätas.

Vad tyckte du om receptet?