Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskrullad


Rulladen kan serveras varm med potatismos och en god sallad eller i tunnare skivor på buffébordet.

Påskrullad

Påskrullad

Påskrullad

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1tunnbringa av lamm- urbenad
  • 9lammfiol- tunna skivor av rökt
  • 150 gfetaost
  • 1 dlgröna oliver
  • peppar
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • vatten
  • smör

Gör så här

  1. Lägg ut bringan med utsidan neråt. Fördela lammfiolskivorna, smulad fetaost och oliverna i ett jämnt lager över bringan och peppra.

  2. Rulla ihop bringan med fyllning till en fast rulle och bind om med bomullsgarn, så att rulladen inte öppnar sig.

  3. Bryn rulladen runt om i smör i en gryta. Häll över vatten, så att det nästan täcker rulladen och smula i buljongtärningen. Låt koka i 1-1 1/2 timme. Låt sedan rulladen svalna i buljongen. Skär upp rulladen i skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök