Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Man blir aldrig för stor för marängswiss! Här en påskgul variant med syrlig smak av citron och passionsfrukt och med god sötma från mangon.
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Vänd i mandelmjölet.
Lägg smeten i en spritspåse med en krusig tyll och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 1/2 tim. Låt dem kallna på plåten.
Citronkräm: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg citronskal och -saft i en kastrull och tillsätt äggulor, socker och smör. Låt sjuda under omrörning till en tjock kräm. Låt krämen kallna.
Halvera passionsfrukten och gröp ut inkråmet. Passera hälften av inkråmet i en sil. Blanda ner passionsfruktssaften i krämen.
Vispa grädden till ett fast skum. Skala, kärna ur och skär mangon i små tärningar.
Varva maränger, citronkräm, grädde, passionsfruktsinkråm och mango på ett fat. Toppa med rostad mandel och servera.
Läs också: