Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskmarängswiss med mango och passionsfrukt

Man blir aldrig för stor för ­marängswiss! Här en påskgul variant med syrlig smak av citron och passionsfrukt och med god ­sötma från mangon.

Påskmarängswiss med mango och passionsfrukt
Påskmarängswiss med mango och passionsfrukt
Påskmarängswiss med mango och passionsfrukt
Gul marängswiss med mango och passionsfrukt Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlmandelmjöl
  • 3vispgrädde

Citronkräm

  • 1citron
  • 3äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 150 gsmör
  • 4passionsfrukter

Garnering

  • 1mango
  • 0,5 dlflagad mandel- rostad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast marängsmet. Vänd i mandelmjölet. 

  2. Lägg smeten i en spritspåse med en krusig tyll och spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1 1/2 tim. Låt dem kallna på plåten.

  3. Citronkräm: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft. Lägg citronskal och -saft i en kastrull och tillsätt äggulor, socker och smör. Låt sjuda under omrörning till en tjock kräm. Låt krämen kallna.

  4. Halvera passionsfrukten och gröp ut inkråmet. Passera hälften av inkråmet i en sil. Blanda ner passionsfruktssaften i krämen.

  5. Vispa grädden till ett fast skum. Skala, kärna ur och skär mangon i små tärningar.

  6. Varva maränger, citronkräm, grädde, passionsfruktsinkråm och mango på ett fat. Toppa med ­rostad mandel och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: