Här är recepten på rostade grönsaker och salsa verde:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det klassiska påsklammet smakar underbart i sällskap med färglada rostade grönsaker och örtig salsa. Köp en liten stek och skär den i tunna skivor! Blir det kött över, så kan det serveras nästa dag med t ex vitlöksdoftande potatisgratäng och äggröra som sällskap.
Sätt ugnen på 200°. Lägg köttet på en plåt med bakplåtspapper. Krydda det med salt och peppar. Gör små, ca 1 cm djupa hål i köket, lite här och där med en liten vass kniv. Skala och skär vitlöken i smala klyftor och stick in dem i hålen. Ringla över olja. Lägg på oregano och bind upp steken med steksnöre.
Tillaga köttet i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Vänd steken. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen av steken.
Sänk ugnstemperaturen 150° och stek köttet till 67° innertemperatur. Lös upp buljongtärningen i vattnet och ös steken med buljong och steksky som bildats, 2-3 gånger under tillagningstiden.
Ta ut steken. Täck den med en bit aluminiumfolie och låt den vila i ca 30 min.
Ta bort steksnöre och oregano. Skär köttet i skivor. Garnera med oreganokvistar och citronklyftor. Servera med rostade grönsaker och salsa.
Här är recepten på rostade grönsaker och salsa verde: