Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskkavring

Kavringen passar till alla tre smörrebröd. Baka gärna brödet dagen före servering.

PåskkavringPåskkavringPåskkavring

Ingredienser

  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 3 dlrågmjöl- (165 g) grovt
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 tskanis- stött
  • 1,5 tskfänkål- stött
  • 1,5 tskpomerans- mald
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 0,75 tskbakpulver
  • 3 dlfilmjölk
  • 1,5 dlmjölk
  • 0,5 dlsirap- mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk, mjölk och sirap och rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord avlång form, 1 1/2 liter.

  3. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?