Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till påsken gör vi prinsesstårtan rosa och pyntar den med marsipan i ljuvliga pasteller. Det här är en lättbakad prinsesstårta med färdiga bottnar och färdigkavlat marsipanlock.
Vaniljkräm: Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en kastrull. Häll i mjölk och 1 dl grädde. Sjud på svag värme under vispning tills blandningen tjocknat till en kräm, den får inte koka. Blanda i vaniljpulver. Låt kallna.
Vispa 5 dl grädde. Vänd ner 2/3 av grädden i vaniljkrämen.
Lägg en tårtbotten på ett serveringsfat. Bred på hallonsylt, spara 1 cm kant runtom. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen. Lägg på tredje botten och bred den vispade grädden runtom och ovanpå, forma till en jämn kulle.
Lägg på marsipanlocket och tryck till runt om. Jämna till kanterna på marsipanen. Sikta över florsocker. Garnera med ros, marsipankycklingar och myntablad. Snurra eventuella gröna marsipanremsorna till spiraler och lägg dem runt tårtan.