Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskfudge

Saffran och honung ger fudgen fin, gul färg och härlig smak.

Påskfudge
Påskfudge
Påskfudge
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1,5 dlvispgrädde
  • 5 dlströsocker
  • 150 gsmör
  • 2 mskhonung- flytande
  • 150 gvit choklad
  • 0,5 påsesaffran- (0,25 g)

Gör så här

  1. Mät upp grädde och socker i en kastrull och koka upp under omrörning tills sockret har smält.

  2. Tillsätt smör och honung och blanda ihop. Blanda i saffran och koka på medelstark värme utan lock till 116 grader.

  3. Smält chokladen enligt anvisning på förpackningen och blanda den i saffransmassan.

  4. Häll fudgen i en rund kakform cirka 22 centimeter i diameter, klädd med bakplåtspapper. Låt kallna och ställ sedan i kylskåp att stelna över natten.

  5. Ta ut ur formen och skär fudgen i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök