Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påsktårta med vit choklad och mascarpone

Recept på lyxig påsktårta med vit choklad. Den här tårtan blir en perfekt avslutning på påskbuffén. Har du ont om tid? Köp färdiga tårtbottnar som du pressar lite apelsin över.

Påsktårta med vit choklad och mascarpone
Påsktårta med vit choklad och mascarpone
Påsktårta med vit choklad och mascarpone
Påsktårta med vit choklad och mascarpone Foto: Eva Hildén

Tårtbottnar (två stycken)

  • 75 gsmör- kylskåpskallt
  • 1 dlsocker
  • 1ägg
  • 3 mskapelsinsaft- färskpressad
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Fyllning 1

  • 450 gmascarpone
  • 1,5 dlflorsocker- siktat
  • 200 gvit choklad
  • 1,5 dlvispgrädde- + ev 3–5 msk vispgrädde

Fyllning 2

  • 250 ghallon- färska
  • 34 mskflorsocker
  • 1 burklemon curd- 340 g

Garnering

  • 23 dlmandelspån- rostade
  • 0,5 lchokladspån
  • 12choklad- miniägg av eller marsipan
  • florsocker

Gör så här

  1. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mät upp tärnat smör och sockret i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ägget. Mixa i saften. Mixa i mjölet blandat med bakpulvret.

  3. Bred ut smeten i en släpplättform med bakplåtspapper, cirka 20 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter, känn med provsticka.

  4. Fyllning: Lägg mascarpone i en bunke. Sikta ner florsocker och vispa ihop. Hacka chokladen. Koka upp grädden i en panna. Lägg i chokladen, ta pannan från värmen och låt den smälta under omrörning.

  5. Låt svalna cirka 5 minuter. Häll den smälta chokladen i bunken med osten och vispa till en fluffig kräm. Vispa eventuellt i mera grädde om krämen känns för tjock.

  6. Mosa hallon och florsocker grovt med en gaffel.

  7. Bred hallonpurén och lemon curd på tårtbottnarna. Lägg ihop bottnarna med cirka hälften av krämen.

  8. Bred lite kräm runtom tårtan och täck kanterna med mandelspån.

  9. Toppa tårtan med resten av krämen. Garnera med chokladspån och miniägg. Pudra med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Fler recept på gott att baka till påsk hittar du här: