Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pynta tårtan efter tycke och smak med choklad- och godisägg, ätbara ekologiska blommor, färska bär och marsipankycklingar. Det enda som sätter stopp är den egna fantasin.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, kardemumma, kanel, flingsalt och bakpulver i en bunke, använd gaffel eller visp.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Blanda i oljan. Vänd ner och vispa i mjölblandningen. Rör i morötterna. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 1 timme, känn med en provsticka att kakan är klar. Låt kakan kallna och skär den i 2 bottnar. Bred på apelsinmarmeladen och lägg ihop bottnarna på ett fat.
Smält chokladen och låt den kallna, men inte stelna. Vispa upp smöret i en bunke, cirka 1 minut. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa ihop. Vispa i den kalla chokladen.
Bred frostingen på och runt tårtan. Garnera tårtan med Noblesse runtom. Lägg på resten av garneringen inför serveringen.
Recept från Mitt kök