Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskens fröknäcke

Tänk på att tranbären bör vara saftiga och mjuka. Låt dem ligga i en skål med hett vatten cirka 10 minuter. Ta upp och torka på hushållspapper innan du trycker in dem i smeten.

Påskens fröknäcke
Påskens fröknäcke
Påskens fröknäcke
Foto: Eva Hildén

Smet

  • 2 dlmajsmjöl
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 krmsalt
  • 2 dlvatten- kokande

Topping

  • 3 msklinfrö
  • 1,5 dlsolroskärnor
  • 1 dlpumpakärnor- rostade
  • 0,5 dltranbär- torkade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Rör ihop majsmjöl, olivolja, honung, salt och vatten till en jämn smet. Låt stå cirka 10 minuter.

  3. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, med en bredbladig kniv eller kavla ut den mellan två bakplåtspappersark i ett tunt lager.

  4. Strö över linfrö, pumpakärnor, solroskärnor och tranbär.

  5. Tryck in dem i smeten med handflatorna till ett jämt lager eller lägg på bakplåtspapper och kavla in toppingen försiktigt. Salta.

  6. Sätt plåten i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter eller tills knäcke är klar.

  7. Låt kallna och bryt i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök