Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Maffig chokladtårta med chokladfyllning som toppas med chokladägg och marsipankycklingar.
Sätt ugnen på 150°. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper, 18 cm i diameter, både botten och kanterna.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker bikarbonat och salt. Blanda gräddfil, kakaopulver, kaffe och apelsinsaft för sig.
Vispa smör och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör i äggen, ett i taget. Rör i gräddfilsblandningen. Vänd ner mjölblandningen och vispa till en slät smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt kakan kallna i formen.
Stjälp upp kakan och skär den i tre bottnar.
Fyllning och topping: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör till en slät smet. Låt kallna, men inte stelna. Bred 1/3 av chokladsmeten på bottnarna. Lägg ihop dem på ett fat. Bred resten av chokladsmeten runtom och ovanpå tårtan. Ställ tårtan i kylen i ca 30 min.
Garnera tårtan med siktad kakao, marsipankycklingar och chokladägg. Servera med vispad grädde och hjortronsylt.