Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskbakelser
 - enkelt recept på påskdessert

Hemgjorda påskbakelser som är goda att äta och söta att se på. Det här receptet är enkelt och inom en halvtimme är bakelserna färdiga att avnjutas!

Gör en rulltårta och fyll med hallonsylt och grädde. Skär i skivor och garnera med aprikoshalvor som får symbolisera påskens ägg. Toppa med lite riven choklad och servera.

Påskbakelser
 - enkelt recept på påskdessert
Påskbakelser
 - enkelt recept på påskdessert
Påskbakelser
 - enkelt recept på påskdessert
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2 dlsocker
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,5 dlmjölk- rumsvarm (kan uteslutas)
  • 1,5 dlhallonsylt
  • 5 dlvispgrädde
  • 1 burkaprikoser
  • 25 gmörk choklad

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
 Häll därefter mjölken och rör om.

  3. Bred ut smeten på plåt med bakpapper och baka i ugn, 225 grader, 7 minuter. Vänd upp på sockrat bakpapper och lossa bakpappret.

  4. Låt svalna och bred på hallonsylt. Rulla ihop och skär i skivor. Ställ med snittytan upp och garnera med vispad grädde, aprikos och riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du hellre baka en pamptig tårta till påskfirandet? Här hittar du 5 goda recept på påsktårtor.

Recept från Mitt kök