Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Påskäggskakor

Vaniljsmakande mördegskakor som dekoreras som vackra ägg.

PåskäggskakorPåskäggskakorPåskäggskakor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1äggula
  • 6,5 dlvetemjöl

Kristyr

  • 4 dlflorsocker
  • 1äggvita
  • 1 tskcitronsaft- pressad
  • hushållsfärger

Garnering

  • sockerpärlor
  • strössel

Gör så här

  1. Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i äggulan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och lägg den i kyl ca 30 min.

  2. Kavla ut degen, 5 mm tjock, och tryck ut ovala kakor, ca 4 x 5 cm. Lägg dem på brickor med bakplåtspapper och ställ dem i kyl i 15 min. Sätt ugnen på 175°.

  3. Dra över papprena på plåtar och grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.

  4. Kristyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft. Dela upp kristyren i små skålar och färga dem i önskade färger. Fyll spritspåsar med varsin färgad kristyr.

  5. Garnera kakorna med kristyr, sockerpärlor och strössel.

Vad tyckte du om receptet?