Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vaniljsmakande mördegskakor som dekoreras som vackra ägg.
Vispa smör, socker och vaniljsocker krämigt. Vispa i äggulan. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Plasta in degen och lägg den i kyl ca 30 min.
Kavla ut degen, 5 mm tjock, och tryck ut ovala kakor, ca 4 x 5 cm. Lägg dem på brickor med bakplåtspapper och ställ dem i kyl i 15 min. Sätt ugnen på 175°.
Dra över papprena på plåtar och grädda kakorna mitt i ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
Kristyr: Vispa ihop florsocker, äggvita och citronsaft. Dela upp kristyren i små skålar och färga dem i önskade färger. Fyll spritspåsar med varsin färgad kristyr.
Garnera kakorna med kristyr, sockerpärlor och strössel.