Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pärontryffel

Pärontryffel - redaktionens favorittryfflar!

Pärontryffel
Pärontryffel
Pärontryffel

Ingredienser

  • 150 gchoklad- mörk
  • 1,75 dlvispgrädde
  • 65 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlpäronkonjak- (Xanté)
  • 200 gchoklad- mörk (70 %)
  • 50 gchoklad- vit

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.

  2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst 3 timmar i rumstemperatur.

  3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av 2 små skedar och händerna. Ställ kallt 2 timmar.

  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av 2 små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.

  5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.

    Foto: Holger Edström

    julgodis

Vad tyckte du om receptet?