Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronsorbet med flarn

En härlig sorbet med mycket päronsmak som förstärks av de sötsega flarnen.

Päronsorbet med flarn
Päronsorbet med flarn
Päronsorbet med flarn
Päronsorbet med flarn Foto: Carin Pålsson

Päronsorbet med flarn

  • 6 medelstorapäron- mogna
  • 2 dlpäroncider
  • 4 tskcitron- pressad
  • 1 dlströsocker
  • 1äggvita

Päronflarn

  • 1päron
  • 2 mskljust muscovadosocker

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skiva päronen. Blanda päron, päroncider, citronsaft och socker i en kastrull. Sjud tills päronen är mjuka. Mixa till en slät smet.

  2. Häll smeten i en grund skål. Låt kallna och ställ in i frysen ca 1 timme. Ta ut sorbeten och vispa den väl med en visp eller elvisp för att slå sönder iskristallerna. Upprepa en gång i timmen ytterligare två gånger.

  3. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd ner den i sorbeten och frys ytterligare 1 timme. Efter totalt 4 timmar i frysen är sorbeten färdig. Sorbeten kan även frysas i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant), då tillsätts vispad äggvitan när sorbeten blivit halvfryst.

  4. Sätt ugnen på 100 grader. Skiva päronet tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna på en plåt. Strö på muskovadosocker och tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 45 min. Stäng av ugnsvärmen och låt skivorna ligga kvar tills de torkat, ca 3 timmar.

Vad tyckte du om receptet?