Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronsallad med bladselleri

Den här sallden passar bra till en ljummen cake salé med grönmögelost.

Päronsallad med bladselleri
Päronsallad med bladselleri
Päronsallad med bladselleri
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 stpäron- william
  • 2 dlbladselleri- finstrimlad
  • 200 gsallad- (lollo rosso och krispsallad
  • 3 mskcitron- pressad
  • valnötsolja
  • gräslök- finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj, torka och dela sallatsbladen i mindre bitar, ej med kniv då kan de tappa spänsten.

  2. Skiva päronet och droppa citron på skivorna så de inte mörknar.

  3. Lägg salladsbladen i en skål, lägg päron och strimlad selleri ovanpå. Strö på gräslök. Droppa över citron och valnötsolja. Salta och peppra efter smak.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök