Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronpizza med taleggio

De här läckra pizzorna är goda som ensamrätt, gärna tillsammans med rucolasallad. Men också som drinktilltugg. 

Päronpizza med taleggio
Päronpizza med taleggio
Päronpizza med taleggio
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten- ljummet
  • 1 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl- ca
  • 200 gtaleggio- cirka
  • 2päron
  • 4 mskpinjenötter
  • 4 mskolivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Deg: Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i två delar och kavla ut till plattor. Flytta över pizzorna på bakpappersklädda plåtar.

  3. Skiva ost och päron tunt. Lägg ost, päron och nötter på pizzorna. Ringla över olivolja och krydda med salt.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök