Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronpannkaka med tranbärsglass

Recept på päronpannkaka med tranbärsglass. Vanliga tunna pannkakor är lite tidskrävande, en ugnspannkaka känns mer vardagsanpassad. Genom att blanda rårörda tranbär med vaniljglass kan du enkelt göra din egen "hemgjorda" bärglass.

Päronpannkaka med tranbärsglass
Päronpannkaka med tranbärsglass
Päronpannkaka med tranbärsglass
Foto: Ove Lindfors

Päronpannkaka med tranbärsglass

  • 2,5 dlsiktat dinkelmjöl- eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 3päron
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskkardemummakärnor- nystötta
  • 1 dlvalnötter- grovhackade

Tranbärsglass

  • 2 dltranbär- tinade
  • 4 mskhonung- flytande
  • 1 lvaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen, ett i taget.

  3. Kärna ur och klyfta päronen. Blanda klyftorna med socker och kardemumma.

  4. Häll smeten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper i bottnen. Lägg i päron och strö över nötter.

  5. Grädda pannkakan mitt i ugnen tills den har stannat och fått fin färg, ca 25 min.

Gör så här

  1. Mosa ihop tranbär och honung. Mjukrör glassen tillsammans med bärmoset. Förvara glassen i frysen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?