Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème är saftiga och med tydlig smak av kardemumma. I mitten gömmer sig ett saftigt päronrasp och hasselnötscrème. Muffinsen är även toppade med den goda hasselnötscrèmen.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, mjölk, kardemumma och hälften av hasselnötscrèmen. Vispa slätt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Fyll smeten upp till hälften i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.
Kärna ur och riv päronen grovt på rivjärn. Krama ur päronrivet om det är blött. Tryck ner ca 1 msk rasp i mitten i muffinssmeten.
Klicka över resterande hasselnötscrème och strö över nötter och rårörsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.