Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème är saftiga och med tydlig smak av kardemumma. I mitten gömmer sig ett saftigt päronrasp och hasselnötscrème. Muffinsen är även toppade med den goda hasselnötscrèmen.

Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème
Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème
Päronmuffins med kardemumma och hasselnötscrème
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 3ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • 1 tskkardemumma- stött
  • 1 burkhasselnötscrème- (175 g)
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 23päron
  • 1 påsehasselnötter- hackade (50 g)
  • 1 mskrårössocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ägg, mjölk, kardemumma och hälften av hasselnötscrèmen. Vispa slätt.  Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

  2. Fyll smeten upp till hälften i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.

  3. Kärna ur och riv päronen grovt på rivjärn. Krama ur päronrivet om det är blött. Tryck ner ca 1 msk rasp i mitten i muffinssmeten.

  4. Klicka över resterande hasselnötscrème och strö över nötter och rårörsocker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?