Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på päronmarmelad med en lite ovanlig smakkombination - men päronmarmelad med saffran och chili smakar ljuvligt. testa att göra egen marmelad av färska päron, fantastiskt gott på rostat bröd eller en skorpa.
Skala päronen. Dela dem och tag bort kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter.
Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, rena burkar.
Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.
Recept från Mitt kök