Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronmarmelad 
- recept

Recept på päronmarmelad med en lite ovanlig smakkombination - men päron­marmelad med saffran och chili smakar ­ljuvligt.
 testa att göra egen marmelad av färska päron, fantastiskt gott på rostat bröd eller en skorpa.

Päronmarmelad 
- recept
Päronmarmelad 
- recept
Päronmarmelad 
- recept
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgpäron- mogna
  • 0,5 gsaffran
  • 1röd chili
  • 3 dlvit sirap
  • 35 dlsyltsocker- beroende på sötman i päronen

Gör så här

  1. Skala päronen. Dela dem och tag bort ­kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter.

  2. Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, rena burkar.

  3. Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök