Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronkompott med sockerrostade valnötter och lättvispad grädde

Päronkompott med sockerrostade valnötter och lättvispad grädde är en enkel dessert där päronkonjak smaksätter kompotten. 

Päronkompott med sockerrostade valnötter och lättvispad gräddePäronkompott med sockerrostade valnötter och lättvispad gräddePäronkompott med sockerrostade valnötter och lättvispad grädde
päronkompott. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5päron- (600 g)
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 2 tskcitron- pressad
  • 3 mskXanté- päronkonjak

Valnötter

  • 50 gvalnötter
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 tskflingsalt
  • 1 tsksmör

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i små bitar. Lägg dem i en kastrull med socker, vatten och citronsaft. Koka utan lock på svag värme ca 15 min till en kompott. Låt kallna. Tillsätt päronkonjak.

  2. Valnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Tillsätt socker och flingsalt. Rör om tills sockret smält runt nötterna. Tillsätt smör så att de blir glansiga och fina. Ta upp och låt kallna på bakplåtspapper.

  3. Lättvispa grädden. Servera kompotten med valnötter och grädde.

Vad tyckte du om receptet?