Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronkompott

En gammeldags efterrätt - servera en kompott.

PäronkompottPäronkompottPäronkompott
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 1 kgpäron- mogna
  • 1citron- skal och saft
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 3,5 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i ganska små bitar och lägg i en gryta tillsammans med citronskal och saft.

  2. Koka upp och sjud på svag värme i 30 minuter. Rör ofta och tillsätt vatten om det behövs.

  3. Rör i ingefära och socker och koka upp häftigt i 5 minuter. Ta av värmen och låt stå i 5 minuter. Häll upp på burkar och sätt på lock.

  4. Servera med goda ostar och rågkex.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök