Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baka in höstpäronen i en päronkaka med smörigt gott toscatäcke. Citronen ger fin syra åt kakan och motverkar att päronen blir missfärgade.
Sätt ugnen på 175°.
Skala och kärna ur päronen. Skär dem i ca 2 x 2 cm stora bitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda päronbitarna med citronsaften.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och smör. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i smeten tillsammans med päronbitarna.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 min.
Toscatäcke: Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp på medelstark värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mandeln.
Ta kakan ur ugnen och häll på toscasmeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket fått fin färg. Ta ut och låt svalna.
Lossa kakan från formen och låt den kallna före servering.