Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronkaka med pinjenötter


Mandelmassa och pinjenötter smakar gott i fyllningen ovanpå päronen.

Päronkaka med pinjenötter

Päronkaka med pinjenötter

Päronkaka med pinjenötter

Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 2 msksocker
  • 125 gsmör
  • 1äggula
  • 34päron
  • 75 gsmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 mskvispgrädde
  • 0,75 dlsocker
  • 50 gpinjenötter
  • 100 gmandelmassa

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggula och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut i en pajform och förgrädda i 200 grader, 10 minuter. Skala, kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.

  3. Lägg i formen. Blanda smör, mjöl, grädde och socker i en kastrull och värm under omrörning.

  4. Rör i pinjenötter och mandelmassa. Bred över päronen och baka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök