Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pärongelé

Det krävs en del socker för att gelén inte ska klibba ihop när man formar den till rullar.

PärongeléPärongeléPärongelé

Ingredienser

  • 9gelatinblad
  • 1päron- väl moget
  • 1 dlvatten
  • 75 gglykos
  • 2,5 dlströsocker
  • 1,5 tskcitronsyra
  • 1 tskrapsolja

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Skala, kärna ur och mixa päronet till puré. Mät upp 1 dl. Koka vatten, glykos och socker till 140°. Tillsätt päronpurén och koka till 120°. Ta kastrullen från värmen.

  3. Lyft upp gelatinbladen och smält dem och citronsyran i blandningen.

  4. Olja bottnen av en form, ca 20 x ­30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper med samma mått. Strö ut ett lager socker på bottnen, häll i päronblandningen och strö på socker. Låt stelna 1 dygn i kylen.

  5. Värm en kniv under rinnande varmt vatten. Torka den torr och skär gelén i smala strimlor, ca 1/2 cm. Vänd bitarna i socker och rulla ihop.

Vad tyckte du om receptet?