Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en läcker paj som görs med färdig smördeg. Vill man göra den i förväg är den även god att servera rumstempererad.
Sätt ugnen på 225°. Lägg smördegen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vik upp kanterna ca 2 cm, nagga bottnen med en gaffel.
Riv mandelmassan och blanda till en jämn smet med crème fraiche, 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma, vaniljpulver och ägg. Bred ut mandelkrämen över smördegsbottnen.
Kärna ur och skär päronen i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda päronen med 2 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och socker. Fördela päronskivorna över mandelkrämen. Grädda galetten mitt i ugnen tills päronen mjuknat något och smördegen är frasig och gyllenbrun, ca 25 min.
Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.