Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lägg tunna päronskivor på smördeg som penslats med smält smör, pudra med florsocker och grädda gyllenbruna i ugnen. Servera med havtornssorbet eller vaniljglass och strö över lite pistaschnötter.
Havtornssorbet: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Värm sockerlagen.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i sockerlagen. Dra av från värmen och låt lagen svalna något.
Blanda i havtornspurén och vattnet. Kör i glassmaskin tills sorbeten är fast och krämig. Flytta över till en plastlåda med lock och sätt in i frysen i minst 1 timme.
Päronflarn: Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegsplattorna på ett lätt mjölat bakbord.
Stansa ut cirklar, cirka 9–10 centimeter i diameter, och lägg på en plåt med smörpapper.
Smält smöret och pensla smördegen.
Dela päronen på mitten. Skiva dem tunt. Lägg skivorna som solfjädrar på smördegen. Pudra med florsocker.
Sätt in i ugnen i 10–12 minuter, tills flarnen börjar få fin gyllenbrun färg.
Servera med havtornssorbet eller vaniljglass och pistaschnötter.
Recept från Mitt kök