Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronflarn med havtornssorbet

Lägg tunna päronskivor på smördeg som penslats med smält smör, pudra med florsocker och grädda gyllenbruna i ugnen. Servera med havtornssorbet eller vaniljglass och strö över lite pistaschnötter.

Päronflarn med havtornssorbet
Päronflarn med havtornssorbet
Päronflarn med havtornssorbet
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4smördeg- plattor
  • 2 msksmör
  • 4päron
  • 2 mskflorsocker
  • mjöl- till utkavling

Havtornssorbet

  • 2gelatinblad
  • 3 dlsockerlag
  • 4 dlhavtornspuré- mixade och passerade havtornsbär
  • 1 dlvatten

Tillbehör

  • 2 mskpistaschnötter- hackade

Gör så här

  1. Havtornssorbet: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.

  2. Värm sockerlagen.

  3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i sockerlagen. Dra av från värmen och låt lagen svalna något.

  4. Blanda i havtornspurén och vattnet. Kör i glassmaskin tills sorbeten är fast och krämig. Flytta över till en plastlåda med lock och sätt in i frysen i minst 1 timme.

  5. Päronflarn: Sätt ugnen på 200 grader.

  6. Kavla ut smördegsplattorna på ett lätt mjölat bakbord.

  7. Stansa ut cirklar, cirka 9–10 centimeter i diameter, och lägg på en plåt med smörpapper.

  8. Smält smöret och pensla smördegen.

  9. Dela päronen på mitten. Skiva dem tunt. Lägg skivorna som solfjädrar på smördegen. Pudra med florsocker.

  10. Sätt in i ugnen i 10–12 minuter, tills flarnen börjar få fin gyllenbrun färg.

  11. Servera med havtornssorbet eller vaniljglass och pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök