Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
När man gör längder på det här sättet ser de riktigt proffsiga ut! Grädda flanen så nära servering som möjligt, så att de är ljumma och frasiga när de äts.
Sättugnen på 225 grader. Sporra eller skär smördegen i tre längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem väl med en gaffel.
Kärna ur och skär päronen i riktigt tunna skivor. Lägg dem lite omlott på smördegen. Skala och skär ingefäran i riktigt tunna strimlor. Strö dem på päronen.
Sås: Blanda grädde, socker, sirap och ingefära i en kastrull. Koka upp och koka kraftigt ca 3min. Bryt ner chokladen och tillsätt smöret.
Grädda flanen mitt i ugnen 10–15 min, tills de har fått fin färg, passa noga! Ringla sås över flanen vid servering (värm såsen lätt om den tillagats i förväg). Strö över lingon. Servera med lättvispad grädde.