Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päroncobbler med vaniljgrädde

En lättgjord dessert som är godast direkt från ugnen.

Päroncobbler med vaniljgräddePäroncobbler med vaniljgräddePäroncobbler med vaniljgrädde
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1päron- stort och saftigt
  • 1 tskkanel- mald
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1,3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljsocker

Vaniljgrädde

  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 4 portionsformar som rymmer ca 1 ½ dl.

  2. Skala, kärna ur och skär päronet i små bitar. Fördela dem i formarna. Pudra över kanel.

  3. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa ner ägget. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Rör till en tjock smet och klicka ut den över päronen i formarna.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–25 min, tills smeten har stelnat på ytan och fått fin färg. Servera desserten med vispgrädde som vispats med vaniljsocker.

Vad tyckte du om receptet?