Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En lättgjord dessert som är godast direkt från ugnen.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 4 portionsformar som rymmer ca 1 ½ dl.
Skala, kärna ur och skär päronet i små bitar. Fördela dem i formarna. Pudra över kanel.
Vispa ihop smör och strösocker. Vispa ner ägget. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i smeten. Rör till en tjock smet och klicka ut den över päronen i formarna.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 20–25 min, tills smeten har stelnat på ytan och fått fin färg. Servera desserten med vispgrädde som vispats med vaniljsocker.