Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda. Utgå ifrån grunddeg för vetebullar.

Päronbullar med ricotta, pinjenötter och chokladPäronbullar med ricotta, pinjenötter och chokladPäronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg- se recept nedan
  • 40pappersformar

Fyllning

  • 2päron- stora
  • 4 mskströsocker
  • 100 gsmör- rumstempererat
  • 200 gricottaost- eller annan färskost, t ex kesella
  • 100 gchoklad- grovt hackad

Pensling

  • 1ägg
  • 1 dlpärlsocker
  • 50 gpinjenötter

Gör så här

  1. Gör grunddegen. Klicka här för recept!

  2. Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen (aver en sats på 40 bullar).

  4. Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.

  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.

  6. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?