Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron- och svartpepparsill

Recept på päron- och svartpepparsill. Päronsmaken slår igenom bra även utan vodkan om du vill hoppa över den.

Päron- och svartpepparsill
Päron- och svartpepparsill
Päron- och svartpepparsill

Ingredienser

  • 1 burklöksillsfilé- (540 g)
  • 1schalottenlök- liten
  • 1 tskabsolut pears
  • 1,5 dl1-2-3-lag- se recept
  • 0,5päron- gärna en hård sort
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald

Garnering

  • päronstrimlor

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna skivor.

  3. Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen är hållbar ca 2 veckor i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: 1-2-3-lag

1. Koka upp 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten och rör så att sockret löser sig.

2. Låt kallna.

Päron- och svartpepparsill serveras med en päron- och äppelsnaps

Foto: Agneta Thorsén

My släppte loss sin kreativitet när hon ville smaksätta en klar sill med något nytt och spännande.

– När jag såg att vi hade päron tänkte jag att det nog skulle bli gott med ett kryddigt inslag av svartpeppar. Och det smakar precis som det låter – kryddigt och friskt. En vanlig päronkonjak till skulle ge en alltför söt kombination, och svaret blev en frisk snaps med äpple och päron, spetsad med lite Absolut pears. Här hittar du recept på snapsen.