Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron och konjak

Päron och konjak
Päron och konjak
Päron och konjak
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 5päron- konserverade med spad
  • 2 mskkonjak
  • 1 dlsocker
  • 100 gsmör
  • 1 pktsmördeg
  • 1ägg- uppvispat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Häll ut 3/4 dl av päronens egen vätska i en stekpanna/kastrull tillsammans med konjak, socker och smör.

  3. Skär päronen i skivor och låt sjuda med blandningen i cirka 10 minuter.

  4. Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga pajbotten med en gaffel.

  5. Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.

  6. Låt päronskivorna överlappa varandra i en cirkel eller annat mönster. Häll lite vätska över.

  7. Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök