Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll ut 3/4 dl av päronens egen vätska i en stekpanna/kastrull tillsammans med konjak, socker och smör.
Skär päronen i skivor och låt sjuda med blandningen i cirka 10 minuter.
Fördela under tiden en botten av smördegen i fyra små formar eller en större. Nagga pajbotten med en gaffel.
Pensla skalet med lite ägg. Förgrädda i några minuter tills degen fått lite färg.
Låt päronskivorna överlappa varandra i en cirkel eller annat mönster. Häll lite vätska över.
Grädda i ugnen i cirka 10-12 minuter eller tills kanterna börjar få färg. Låt vila i minst 10-15 minuter.
Recept från Mitt kök