Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron- och kardemummabröd

Päron- och kardemummabröd
Päron- och kardemummabröd
Päron- och kardemummabröd
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg
  • 2päron
  • 11,5 mskkardemumma- malen
  • 100 gsmör
  • 3 msksocker- eller honung
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Gör en grunddeg.

  2. Medan den jäser - tvätta och hacka päronen.

  3. Smält smör i en kastrull och blanda ner alla ingredienserna. Låt det puttra under lock i cirka 6-7 minuter så att det blir simmigt och lite krämigt. Låt blandningen svalna.

  4. När degen är färdigjäst, forma den till en rektangulär form. Kavla degen tills den är cirka 1 cm tjock. Lägg ut päronkompotten längs med hela degen men spara kanterna.

  5. Pensla den ena långkanten med vatten och vik över degen. Tryck ihop kanterna. Vrid degen några varv runt sig själv och forma den till en krans. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Låt den jäsa i cirka 40 minuter under duk eller till knappt dubbel storlek.

  7. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med ägg. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna på galler. Ät som den är eller med en klick philadelphiaost.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök