Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron- och chokladshake

Milkshake med choklad och päron. Hur god som helst!

Päron- och chokladshake
Päron- och chokladshake
Päron- och chokladshake
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4chokladglass- skopor
  • 1 dlmjölk

Päronkompott

  • 3päron- skalade, i bitar
  • 0,5 dlvatten
  • 1 msksocker
  • 1 tskcitronsaft
  • 0,5 tskkardemumma- nystött

Toppa med

  • 1 dlvispgrädde
  • 2körsbär

Chokladsås

  • 1 dlvatten
  • 1 dlkakao
  • 1 dlsocker

Gör så här

  1. Päronkompott: Skär päronen i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citron och kardemumma och koka på medelvärme tills vätskan nästan kokat bort. Låt kallna.

  2. Chokladsås: Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Häll på kanna och ställ kallt.

  3. Vispa grädden. Ringla lite chokladsås på insidan av två höga glas. Lägg hälften av päronkompotten i botten av glasen. Mixa sedan snabbt ihop glass, mjölk och resten av päronkompotten.

  4. Fyll blandningen i glasen och toppa med vispad grädde, chokladsås och ett körsbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök