Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Milkshake med choklad och päron. Hur god som helst!
Päronkompott: Skär päronen i bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten, socker, citron och kardemumma och koka på medelvärme tills vätskan nästan kokat bort. Låt kallna.
Chokladsås: Vispa ihop ingredienserna i en kastrull och värm tills sockret lösts upp. Häll på kanna och ställ kallt.
Vispa grädden. Ringla lite chokladsås på insidan av två höga glas. Lägg hälften av päronkompotten i botten av glasen. Mixa sedan snabbt ihop glass, mjölk och resten av päronkompotten.
Fyll blandningen i glasen och toppa med vispad grädde, chokladsås och ett körsbär.
Recept från Mitt kök