Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron med vanilj- och kardemummasås

En enkel efterrätt som kan göras innan man sätter sig för att äta middagen. Päronen har svalnat något och vaniljsåsen har tagit åt sig  kardemummasmaken när det äntligen är dags för dessert.

Päron med vanilj- och kardemummasås
Päron med vanilj- och kardemummasås
Päron med vanilj- och kardemummasås

Ingredienser

  • 4päron
  • 2 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1citron- saft av

Vanilj- och kardemummasås

  • 1,5 dlvaniljvisp
  • 1 krmkardemummakärnor- hela

Gör så här

  1. Skala och skär päronen i stora tärningar. Ta bort kärnorna vartefter du skär. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Sjud päronbitarna mjuka i lagen och låt dem sedan svalna i den.

  2. Vispa vaniljvispen fast och skummig. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda vaniljvisp med kardemumma och låt stå kyl ca 20 minuter.

  3. Servera vanilj- och kardemummasåsen till pärontärningarna.

Vad tyckte du om receptet?