Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron med vanilj och citron

Servera gärna päronen med italienska mandelskorpor.

Päron med vanilj och citron
Päron med vanilj och citron
Päron med vanilj och citron

Ingredienser

  • 4päron- gärna Williamspäron
  • 2 msksmör
  • 2 dlvitt vin- sött
  • 1vaniljstång
  • 1kanelstång
  • 1citron
  • 2 mskråsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och halvera päronen. Ta bort kärnhusen. Smält hälften av smöret i en ugnssäker form i ugnen. Lägg i päronen med snittytan upp. Häll över vinet. Klyv vaniljstången mitt itu och dela därefter i halvor. Lägg dem och kanelstången i formen.

  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa saften. Strö citronskal och  socker på päronen och klicka över resten av smöret. Häll på citronsaften. Tillaga mitt i  ugnen ca 40 min. Ös och vänd päronen några gånger under tiden.

Vad tyckte du om receptet?