Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron med ingefärssås

Receptet är från boken ”Efterlängtade efterrätter” av Charlotta Malhotra.

Päron med ingefärssåsPäron med ingefärssåsPäron med ingefärssås
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 stpäron
  • 1 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlvatten
  • 50 gvalnötter
  • 1 mskcitronsaft
  • 1 mskingefära- finriven

Gör så här

  1. Skala päronen och dela dem i halvor.

  2. Häll sirap och vatten i en stor stekpanna. Låt koka i cirka 5 minuter.

  3. Blanda ner valnötterna, citronsaften och ingefäran i stekpannan och rör om. Lägg ner päronhalvorna och vänd dem efter en stund så att de blir glaserade på båda sidor. Lägg upp päronen och häll ingefärssåsen över.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök