Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Päron- och toscakakor

Mjuka små päronfyllda kakor med ett täcke av knaprig tosca.

Päron- och toscakakor
Päron- och toscakakor
Päron- och toscakakor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlmjölk
  • 1päron- stort

Tosca

  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 70 gvalnötter
  • 100 gpistaschnötter- naturella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt.

  2. Vispa smör och strösocker luftigt. Vispa ner äggen, ett i taget.

  3. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det tillsammans med mjölk i smeten. Blanda till en jämn smet. Fyll muffinsplåtens urgröpningar till hälften med smet.

  4. Skala, kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Stick ner tre klyftor i varje form. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.

  5. Blanda under tiden alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm försiktigt tills allt blandats och smeten har tjocknat.

  6. Ta ut muffinsplåten och klicka ut toscasmeten över kakorna. Ställ tillbaka formen i ugnen i ytterligare ca 10 min, tills toscan fått fin färg. Låt kakorna svalna i formen en stund innan du försiktigt tar ut dem och låter dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?