Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuka små päronfyllda kakor med ett täcke av knaprig tosca.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en muffinsplåt.
Vispa smör och strösocker luftigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det tillsammans med mjölk i smeten. Blanda till en jämn smet. Fyll muffinsplåtens urgröpningar till hälften med smet.
Skala, kärna ur och skär päronet i tunna klyftor. Stick ner tre klyftor i varje form. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min.
Blanda under tiden alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull. Värm försiktigt tills allt blandats och smeten har tjocknat.
Ta ut muffinsplåten och klicka ut toscasmeten över kakorna. Ställ tillbaka formen i ugnen i ytterligare ca 10 min, tills toscan fått fin färg. Låt kakorna svalna i formen en stund innan du försiktigt tar ut dem och låter dem kallna på galler.