Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär auberginerna i tunna skivor på längden. Strö över salt. Lägg dem på ett fat och lägg på en skärbräda. Ställ en kastrull med vatten på som tyngd. Låt stå ca 1 timme.
Krama ur auberginerna väl och torka dem med hushållspapper. Blanda dem med olja. Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna, 1–2 min på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skiva mozzarellaosten tunt.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg lite av såsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg sedan ett lager med stekt aubergine, ost, sås och parmesan och börja från början tills aubergineskivorna tar slut. Avsluta med sås och parmesan.
Gratinera mitt i ugnen 25–30 min. Ta ut och låt vila ca 10 min. Garnera med basilika och servera.