Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt torsk med parmesanost och paprikasås

Recept på parmesanstekt torsk med paprikasås. Såsen smakar också gott till stekt kött eller kyckling.

Stekt torsk med parmesanost och paprikasåsStekt torsk med parmesanost och paprikasåsStekt torsk med parmesanost och paprikasås
Parmesanstekt torsk med paprikasås - ett recept som funkar Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé (MSC-märkt)
  • 2ägg
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör

Sås

  • 2röda paprikor
  • 1 msksmör
  • 2 dlvatten
  • 2 mskkonc grönsaksfond
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt
  • 300 gsockerärter

Gör så här

  1. Paprikasås: Kärna ur och skär paprikan i bitar. Fräs den i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock ca 5 min. Mixa såsen slät med mixerstav.

  2. Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen. Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  3. Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatis och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?