Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni

Squashen får massor av smak från riven parmesan.

Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni
Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni
Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni
Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni Foto: Ulrika Pousette

Parmesanstekt squash med tomatvinägrett och saffransrisoni

  • 1 storsquash- (400 g)
  • 2 tsksalt
  • 3ägg
  • 3 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskolivolja

Vinägrett

  • 3tomater
  • 2schalottenlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 12svarta oliver- kärnfria
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Risoni

  • 3 dlrisoni (barilla)
  • 1 lvatten
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsaffran
  • 1 påsebabyspenat- (80 g)
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Vinägrett: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka oliverna.

  2. Fräs löken i 1 msk olja tills den mjuknat. Tillsätt 3 msk olja, tomater, oliver och vin. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär squashen i 0,5 cm tjocka skivor. Krydda med 1 tsk salt. Vispa upp äggen. Blanda med ost, 1 tsk salt och peppar.

  4. Koka risonin med salt och saffran enligt anvisning på paketet. Grovstrimla spenaten och repa bladen från basilikan.

  5. Doppa squashen i äggsmeten. Stek i olja i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.

  6. Låt risonin rinna av. Blanda den med spenat och basilika. Värm vinägretten. Fördela risonin på tallrikar och lägg på squashskivorna. Droppa över tomat-vinägrett och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?