Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Squashen får massor av smak från riven parmesan.
Vinägrett: Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Grovhacka oliverna.
Fräs löken i 1 msk olja tills den mjuknat. Tillsätt 3 msk olja, tomater, oliver och vin. Krydda med salt och peppar.
Skär squashen i 0,5 cm tjocka skivor. Krydda med 1 tsk salt. Vispa upp äggen. Blanda med ost, 1 tsk salt och peppar.
Koka risonin med salt och saffran enligt anvisning på paketet. Grovstrimla spenaten och repa bladen från basilikan.
Doppa squashen i äggsmeten. Stek i olja i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Låt risonin rinna av. Blanda den med spenat och basilika. Värm vinägretten. Fördela risonin på tallrikar och lägg på squashskivorna. Droppa över tomat-vinägrett och servera genast.